Un tapet poate fi din hartie, duplex sau 3D, vinil sau textil. Toate au proprietati diferite, difera ca aspect si, desigur, ca pret. Tapetul din hartie este cea mai ieftina optiune.

Cu toate acestea, este potrivit doar pentru pereti netezi si plati, deoarece tapetul de hartie nu poate acoperi defectele. Un tapet 3D este mult mai dens, poate ascunde baza, chiar daca peretele nu este perfect neted.

Tapet living

Livingul este centrul casei, o camera pe care toata lumea ar trebui sa o placa si sa o mobileze astfel incat sa se simta confortabil in ea. Camera de zi este fata casei, asa ca ar trebui sa acorzi atentie tuturor detaliilor interiorului acesteia.

Si cu atat mai mult pentru o parte atat de importanta a finisajelor precum tapetul. Mai intai trebuie sa te gandesti la designul camerei de zi. Ce stil este sau va fi? Unde si ce mobilier va fi acolo?

Ce culori ai vrea sa vezi in aceasta camera? In functie de raspunsuri, acum poti alege un tapet living. Poate ca vei dori doar un fundal neutru pentru ideile tale stralucitoare, sau invers – va deveni punctul central. Si poate ca doresti sa evidentiezi un perete cu un tapet living 3D.

Ia in considerare toate aceste optiuni in detaliu.

Tapet living pe un perete

Pe un perete de accent, tema ar trebui sa se potriveasca cu stilul ales. La un tapet living pe un perete, culorile pot fi foarte diferite, dar intensitatea este aceeasi (mai bine fragmente palide).

Folosit independent sau daca tapetul nu a fost suficient, poti acoperi un perete cu o imagine. Pentru interiorul urban, designul „fan salon” este destul de potrivit. Inserturile pot fi imaginea actorilor, cantaretilor de succes, imagini abstracte 3D, flori 3D, natura 3D etc., care sunt solutii excelente pentru un perete din livingul tau.

Tapet 3d living

Tapetul 3D living este un fel de tapet obisnuit. Acest tip de finisaj este din nou in varful popularitatii. Designerii il folosesc pentru a extinde spatiul din interior.

Sunt proiectate pentru un perete reprezentat de o imagine – o panorama a unui oras sau un peisaj, o iluzie spatiala sau un obiect 3D interesant. Aceste imagini de fundal compacte pot fi un avantaj in interiorul camerei de zi, ascunzand deficientele unui perete.

Este adesea folosit pe un perete ca accent, in spatele unui fundal de mobilier tapitat sau pe un perete mic.

Fototapet

Fototapetul este o varianta mai ieftina a tapetului, dar nu mai putin atragatoare. Este disponibil in multe culori si decoruri. Daca doresti sa infrumusetezi un interior, alege decoratiuni spectaculoase care iti permit sa creezi o atmosfera confortabila in apartament.

Imaginile de fundal foto 3D sunt o optiune ideala intr-un astfel de caz.

Tapet dormitor

Cel mai bine este sa alegi un tapet dormitor neutru, din vinil sau netesut in nuante de rosu, roz, albastru intens sau galben. Tapetul albastru deschis, verde, negru sau maro trebuie evitat in dormitor, chiar daca se potriveste bine cu alte lucruri din camera.

Albastru si verde sunt culori traditionale reci, vara va fi destul de confortabil intr-un dormitor acoperit cu un astfel de tapet, dar iarna se va observa efectul opus, dormitorul putand deveni rece.

Culorile maro si negru din dormitor sunt inacceptabile, deoarece abundenta de tonuri inchise poate duce la depresie si probleme de sanatate.

Tablouri living

Reproducerile maestrilor lumii, sunt potrivite in acest scop. Trebuie doar sa alegi cea mai interesanta optiune pentru living si sa o pui la locul potrivit.

Desigur, pretul este important, dar in prezent exista diverse galerii si magazine online care ofera tablouri living la preturi competitive. Pentru camera de zi este bine sa acorzi atentie stilului, care poate fi clasic, modern, modular.

{{clean}}
{{clean2}}