Daca ai intrat recent pe piata muncii sau iti doresti sa faci o schimbare in ceea ce priveste jobul pe care il ai, trebuie sa stii ca a cauta un nou loc de munca poate fi cateodata coplesitor, mai ales atunci cand vorbim despre un domeniu in care competitia este destul de mare.

De aceea, e necesar sa te inarmezi cu rabdare, dar si sa faci cativa pasi care iti vor deschide usi si iti vor oferi un mic avantaj.

Iata care sunt cele mai importante 3 lucruri pe care sa le faci pentru a-ti gasi cu usurinta un nou job:

1. Realizeaza-ti CV-ul

Curriculum Vitale este principalul document care iti este necesar atunci cand iti doresti sa aplici pentru un nou job. Acesta trebuie sa contina cea mai relevanta experienta a ta, care te califica pentru locul de munca la care aplici.

Mai mult decat atat, pe langa CV, e necesar sa elaborezi si o scrisoare de intentie, unde poti deveni putin mai personal si te poti prezenta mult mai in detaliu.

Nu uita ca, daca aplici pentru un job din domenii precum graphic design sau social media, un portofoliu poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a te diferentia de restul candidatilor.

2. Defineste-ti cu exactitate ceea ce iti doresti sa faci

Pentru a avea succes si a gasi un job care sa-ti aduca placere, atunci e necesar sa stii cu adevarat ce vrei sa faci.

Gandeste-te care sunt atuurile tale si care este domeniul tau de expertiza si astfel vei putea defini mult mai bine care sunt acele joburi care ti se potrivesc.

Daca esti la inceput de drum, poti incerca mai multe joburi si sa vezi ce te atrage: poti lucra intr-o agentie de publicitate, poti incerca IT-ul sau, daca iti doresti sa flexibilitate pentru a te bucura si de hobby-urile tale, poti incerca un job ca si model de videochat, la o agentie de incredere, cum ar fi RichGirls-Studio din Bucuresti.

3. Fa networking

Networkingul este esential in cautarea unui job. Incepe prin a-ti conecta colegii de la locurile de munca anterioare, profesorii, prietenii si membrii familiei.

Participa la evenimente si conferinte din industria ta de interes si implica-te in comunitatile online relevante.

Construirea unei retele solide de contacte poate oferi oportunitati de angajare prin recomandari sau prin aflarea de pozitii vacante care nu sunt publicate in mod deschis.

Cautarea unui job poate fi o etapa provocatoare, dar exista masuri pe care le poti intreprinde pentru a-ti creste sansele de succes.

Important este sa ai mereu incredere in tine si sa te duci la interviuri pregatit si sa nu uiti ca un contract de munca se negociaza de la egalitate la egalitate.